Program rýchlej nápravy alebo ako sa dostať opäť do formy
Autor: Michala S.
Pondelok, 20. august 2012
Program rýchlej nápravy alebo ako sa dostať opäť do formy

Poznáme to asi všetky. Niekedy je náš jedálniček priam dokonalý, cítime sa skvele a k starým zlozvykom  by sme sa nevrátili za nič na svete. Lenže naraz sa všetko zmení. V práci je opäť  veľa stresu, s kamoškami si len tak,  raz za čas, doprajeme tie neodolateľné zmrzlinové lákadlá a zrazu sa prichytíme pritom, ako ľahostajne zapíjame koláč kolou.


 

Vrátiť sa do starých, zdravých koľají býva niekedy veľmi ťažké.  Preto je dobré poznať záchranný plán v podobe rýchlej nápravy, ktorý Vás dostane opäť do formy. A nečakajte do zajtra, začnite hneď teraz.

 

Voda s citrónom

Najdôležitejší je správny pitný režim, do ktorého nepatria sladené, ani ochucované nápoje. Denne by sme mali vypiť dva až tri litre čistej vody. Kľudne si do nej pridajte šťavu z citrónu a pár lístkov čerstvej mäty.  Okrem toho, že si pripravíte osviežujúci nápoj, zásaditý citrón (aj napriek tomu, že chutí kyslo)  dokáže dať pekne do poriadku acidobázickú rovnováhu organizmu po „náročných“ dňoch.

 

Vitamín C

C vitamín pomáha z tela odstraňovať nahromadený škodlivý odpad. Doprajte si večer pred spaním jednu ,alebo dve tabletky, dajte si bylinkový čaj a oddychujte. Ráno po zobudení opäť doplňte C-éčko,  dajte si čerstvú šťavu z pomaranča a citróna. Doobeda si doprajte hlavne veľa vody a čerstvé šťavy, napríklad z mrkvy a cvikle. Ak Vás prepadne neznesiteľný hlad, dajte si jedno - dve jablká. Doobeda v našom tele dochádza k očiste, preto vydržte nejesť a nechajte telo robiť svoje upratovacie práce. Na obed si doprajte zeleninový šalát, bez mäsa či syra, s olivovo-citrónovým dresingom a ďalšie C-éčko.  Na večeru si dajte dusenú zeleninu a bylinkový čaj. Na druhý deň ráno pocítite príval energie, dobrú náladu a pocit „nápravy“. Tento jedálniček môžete využiť hocikedy, keď budete mať pocit, že potrebujete dobiť baterky.

 

Behanie alebo jóga

Predpokladáme, že asi ani do jedného sa Vám nechce, ale oboje sú skvelé na naštartovanie metabolizmu. Okrem toho, že vás cvičenie dostane do formy, vďaka endorfínom – hormónom štťastia, sa Vám zlepší nálada a navyše budete odolnejšia voči stresu. Vedeli ste, že správnym dýchaním sa z tela odstraňuje až 70 % toxínov? Takže je načase sa poriadne „rozdýchať“, na to je najlepšia rýchla chôdza, beh, alebo jóga. Každý deň si doprajte masáž pokožky, čím podporíte lymfatický systém a vylučovanie odpadu. Na nápravu predsa nikdy nie je neskoro, ale ani priskoro.

 

http://www.mindbodygreen.com/0-4160/3-Reasons-Why-Juice-Cleanses-Are-Awesome.html

 

 

Kategória: Zdravie