|
||||
![]() Leto pomaličky vystrieda jeseň prinášajúca bohaté dary prírody. Jedným z nich sú aj huby. Tí správni „závisláci“ milujú nielen ich chuť, ale určite aj prechádzky a proces ich hľadania a nachádzania. Preto jedlo z nich pripravené chutí lepšie a má osobité čaro. Ponúkame vám tri zaujímavé recepty, ktoré ozvláštnia jesenný čas.
Hubové canneloni Prísady:
200 g húb 60 g sušených paradajok naložených v oleji 150 g ovčieho syra 150 g bylinkového syra tymian 12 kusov canneloni 1 strúčik jemne nasekaného cesnaku 300 ml vývaru 200 g cr?me fraîche 150 g nastrúhaného syra soľ, mleté čierne korenie Príprava: Huby, rajčiny a ovčí syr nakrájame na jemné kúsky, zmiešame s čerstvým syrom a dochutíme tymianom a korením. Zmesou naplníme canneloni a dáme do nákypovej formy. Vývar zmiešame s cr?me fraîche, cesnakom a dochutíme soľou a korením. Omáčku nalejeme na canneloni, posypeme syrom a nákyp upečieme do zlatista.
Divoký guláš s hubami Prísady: 1 500 g mäsa na guláš z diviny 75 g nakrájanej prerastenej slaniny
3 nakrájanej cibule
20 g margarínu 300 g póru nakrájaného na kolieska 500 g nakrájaných húb 100 g paradajkového pretlaku 100 g múky 2 bobkové listy 10 bobuliek jalovca 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia 250 ml červeného vína 750 ml vody 100 g šľahačky
50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé 0°C). Mäso obrátime a zalejeme vodou, pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame a pred podávaním lyžičkou na povrch nanesieme kopčeky hustej šľahačky.
Kuracie prsia na hubách a slanine ![]()
Prísady:
4 kuracie prsia 500 g húb (kuriatka, hliva...) 1 strúčik cesnaku 1 zväzok oregana 2 PL rozpusteného masla 1 ČL nastrúhanej citrónovej kôry 80 ml bieleho vína 1 zväzok petržlenovej vňate 8 plátkov slaniny 2 PL lyžice créme fraîche
morská soľ
mleté korenie Príprava: Nasekáme cesnak a oregano, zmiešame v mise s maslom, citrónovou kôrou, korením a trochou morskej soli. Zmesou obalíme kuracie prsia a asi 15 minút marinujeme. Śtyri listy alobalu uprostred preložíme a okraje zahneme tak, aby vznikla kapsa. Do každej vložíme kuracie prsia, nakrájané huby, podlejeme vínom a uzavrieme. Pečieme na rošte pri 200 °C 25 až 30 minút. Medzitým na panvici opečieme slaninku a petržlenovú vňať, mierne dosolíme. Kuracie prsia servírujeme v alobale, ozdobené slaninkou, vňaťou a kvapkami créme fraîche. |
||||
|