JUDr. Tatiana Mahrová – Klient metódy Cesta
Autor: Oxana
JUDr. Tatiana Mahrová – Klient metódy Cesta

Bývala som človek, ktorý bol optimistický a spoločenský. V jednom momente nastal zlom, bola som negatívna a stránila som sa aj najlepších kamarátok. V tom období som nevidela žiaden svetlý bod a začala som rezignovať. Život to však zariadil inak a aj vďaka metóde Cesta dnes môžem povedať, že som šťastná a žijem život naplno. Teším sa z maličkostí, zaujíma ma prítomný okamih. Cítim sa slobodne a ťažoba, ktorú som cítila v oblasti hrudnej kosti ma už viac nekvári.


Moja dcéra Sárka a jej trápenie

Keď mala moja dcérka 2 roky, na vyšetrení v imunologickej ambulancii mi pani doktorka povedala, aby som s ňou išla na vyšetrenie ku kardiológovi, lebo počuje šelest na srdci.  Zistilo sa, že sa narodila s defektom prednej srdcovej predsiene a bude musieť ísť na  operáciu. V jej dvoch rokoch sme navštívili už tretieho pediatra, ale ani jeden z nich jej túto vrodenú vadu nezistil napriek tomu, že bývala takmer každý mesiac chorá. Nadmerne sa potila nielen pri bežných aktivitách, ale najmä v noci, keď som ju kvôli poteniu niekoľkokrát prezliekala. Kedysi mi babka povedala, že keď sa niekto veľmi potí, má choré srdce. Táto myšlienka sa mi stále vynárala, ale aj na moje naliehavé otázky či je dcéra v poriadku keď sa nadmerne potí, pediatri nereagovali. Až pokiaľ nám do rúk nedala stanovisko doktorka z imunologickej ambulancie. 

 

Cesta existuje

V máji 2013 mi gynekológ oznámil, že mám zlé výsledky z cytológie a budem musieť podstúpiť operáciu. V septembri som operáciu podstúpila, fyzické bolesti mi po dvoch týždňoch ustúpili, ale ovládol ma strach. Nevedela som sa preniesť cez myšlienky, čo by bolo s dcérou, keby sa mi niečo stalo. Takisto ma stále trápilo, že dcéra ešte nepodstúpila zákrok a pri operácii sa môže stať hocičo. V tomto období ma kamarátky zobrali na návštevu, kde sa mi vôbec nechcelo. Nakoniec mi táto návšteva zmenila život. Jedna z kamarátok mi ponúkla lieky, ďalšia zase ísť sa pozrieť na prednášku  Brandon Bays. Vysvetlila mi, že tam musím ísť, lebo 85 % chorôb má emočnú bázu a stavom v akom som sa práve nachádzala, si akurát nejakú vážnu chorobu privodím. Ako doktorka mi vysvetlila, že v ambulancii každý deň vidí, že väčšina ľudí, ktorí k nej chodia trpia vážnymi ochoreniami z dôvodu zlej psychiky. Naopak ľudia s dobrou psychikou sa dokážu vyliečiť aj z tých najzávažnejších chorôb. Posledná veta, ktorú mi povedala, bola: „Všetko to máš v hlave, Táňa a všetko je to o psychike.“  Keď Vám toto povie vyštudovaný doktor, tak sa nad tým aj zamyslíte. Tak som Natálii sľúbila, že na prednášku  Brandon Bays pôjdem. Veľmi sa mi nechcelo a vyslovene som sa prinútila.

 

Prednáška Brandon Bays a Michal

Na prednáške som si sadla na úplný kraj a pýtala sa sama seba, čo tam vlastne robím?! Keď však prišla Brandon, ohúrila ma. Vyžarovala z nej obrovská sila, jej pozitívna energia sa rozprestrela po celej miestnosti. Pri terapeutovi Cesty, Michalovi, si ma zase získala jeho veľká osobnosť, kľud a vyrovnanosť, ktoré z neho išli. Ako som tam sedela, v duchu som si povedala, že ak by som sa niekedy na Cestu dala, tak jedine pod vedením Michala. Prednáška skončila, odišla som a opäť som bola vo svojom svete. Išli sme so Sárkou na kontrolu do kardiologickej ambulancie. V zime ju už mali operovať. Verdikt však znel, ešte neoperujeme, ešte čakáme. Som presvedčená, že moja dcéra má dieru v srdci, lebo počas tehotenstva som mala dieru v srdci ja - z dôvodu, že vzťah medzi mnou a jej otcom sa  v piatom mesiaci tehotenstva ukončil. V tom som si spomenula na Cestu, na prednášku od Brandon a povedala som si, že za pokus to stojí.  Objednala som Sárku na terapiu, aby sme sa skúsili vyhnúť operácii, alebo docieliť aspoň to, aby sme išli len na tzv. katetrizačný uzáver a nie na operáciu. Terapeutke, ku ktorej nás objednal ochorel syn a musela ho ísť vyzdvihnúť do škôlky, takže nám našli náhradu, a bol to Michal Andrejco.  Náhody nie sú. Veď som do vesmíru poslala pred tým informáciu, že ak Cesta, tak len s Michalom.

 

Proces Cesty

Sárka nakreslila nádherný obrázok a Michal mi povedal, že musí pracovať so mnou, ak chcem, aby sa Sárke zahojilo srdiečko. Raz mi jeden múdry doktor povedal, buď mi dôverujete, alebo si nájdite iného doktora. To mi v tom momente preblesklo hlavou a povedala som si, že Michalovi budem plne dôverovať. Tak som sa hneď prihlásila na tri ďalšie procesy v priebehu jedného mesiaca. V roku 2013 som od februára do októbra mala 7 krát angínu, v októbri som mala na tri týždňe nasadený Penicilín  a už som bola po operácii maternice. Cesta bola pre mňa nová, ale rozhodla som sa dôverovať. Je január, od prvého procesu, ktorý som mala v prvý novembrový týždeň som nemala v sebe ani jednu tabletku. Angína prešla, migréna, ktorou som trpela a brala lieky na lekársky predpis, tiež. Som opäť optimistická, spoločenská, teším sa zo života. Dokonca hnev, ktorý som v sebe nosila voči niektorým ľuďom, ma už nezaťažuje. Viem, že troma procesmi sa môj život neobráti na ruby a že ešte mám nejakú cestu pred sebou, ale to ako som dokázala míľovými krokmi postúpiť za veľmi krátky čas, ma stále posúva vpred. Vo februári som objednaná na vybranie mandlí. Pevne verím, že táto operácia bude zrušená, keďže môj zdravotný stav sa za posledné 2 a pol mesiaca rapídne zlepšil. Takisto verím, že Sárka na operáciu nepôjde. Keď som prišla domov po druhej terapii, povedala mi: „Mami, a vieš, že ja už mám zdravé srdiečko? No, už tam mám len takú malú dierku, ktorá sa mi sama zošije“. Verím, že keď pôjdeme na kontrolu, tak to tak naozaj bude. To, že mi Cesta pomohla, potvrdila aj moja kamarátka kardiologička, ktorá mi v decembri pred Vianocami, na vianočných trhoch povedala : „Vitaj späť.“

Kategória: Cesta