Stavebný prvok pre kĺby a kosti
Pondelok, 25. apríl 2022
Stavebný prvok pre kĺby a kosti

Až polovica ľudí na Slovensku má väčšie alebo menšie problémy s kĺbmi. Správna výživa kostí a chrupaviek je nevyhnutná počas samotného dospievania. Zlom zvyčajne nastáva po 30. roku života, keď kostné bunky začnú odumierať rýchlejšie, ako ich telo dokáže nahradiť novými. Vtedy je najideálnejšie zaradiť do stravy vhodné doplnky. Začnite, kým je ešte čas.


Podporte svoje kĺbové chrupavky
Chrupavka vytvára hladký, klzký povrch okolo kostí a kĺbov a pomáha kĺbom pohybovať sa hladko a bez trenia. Znižuje mechanické namáhanie spôsobené telesnou hmotnosťou a pohybmi kostí. Odstraňuje tiež trenie medzi navzájom spojenými kosťami. To všetko je možné vďaka kolagénu - základnému stavebnému prvku chrupavky, ktorý v podstate pôsobí ako tlmič nárazov a uľahčuje hladký pohyb. Chrupavka je preto neuveriteľne pevná, ale zároveň dostatočne pružná na to, aby sa kosti mohli pohybovať proti sebe celé desaťročia. Je to preto, že pri správnej výžive má schopnosť regenerácie. Táto schopnosť sa však s pribúdajúcim vekom znižuje, preto je vhodné podporiť ju doplnkami stravy, ktoré prispievajú k tvorbe chrupaviek a spojivového tkaniva.
V doplnku stravy FlexiMed je obsiahnutá vysoká dávka kolagénu, glukosamínu a bielkovín. Glukosamín a vápnik sú základnými stavebnými látkami pre kosti a chrupavky. Vápnik je však nevyhnutný aj pre mnohé iné orgány, napríklad pre normálnu zrážanlivosť krvi a správnu funkciu nervového systému. Na rozdiel od bežných zdrojov vápnika obsahuje FlexiMed vápnik, ktorý je štruktúrou identický s ľudským vápnikom. Získava sa pomocou chráneného a patentovaného procesu z kostí nórskeho lososa, ktorý má preukázateľne najvyššiu vstrebateľnosť (biodisperzibilitu).
Unikátne zloženie
FlexiMed kombinuje niekoľko unikátnych látok s dlhodobo zdokumentovaným účinkom na zdravie pohybového aparátu, konkrétne glukosamín, kolagén typu II, vitamín C, vitamín D3, mangán a vápnik, ktorý pomáha udržiavať normálnu funkciu tráviacich enzýmov a je dôležitý pre funkciu nervového systému a zdravie kostí a zubov.
Zloženie podporuje celkové zdravie a optimálnu formu vrátane antioxidačných účinkov, zdravej zrážanlivosti krvi, normálnej hladiny cukru v krvi, energetického metabolizmu, zníženia únavy a vyčerpania a zdravej funkcie imunitného systému.
 
Viac na: https://www.flexi-med.sk/

 

 

 

Kategória: Zdravie