Chcete pred príchodom sezónnych alergií posilniť váš imunitný systém?
Autor: Ľuboš J.
Chcete pred príchodom sezónnych alergií posilniť váš imunitný systém?

Už ste si zvykli na to, že spolu s príchodom nového ročného obdobia sa vždy musíte pripraviť na komplikácie spojené s reakciou organizmu na nové podmienky v prostredí? Alebo už dlhodobo pociťujete pri zmenách ročných období, najčastejšie na jar alebo počas jesene, zhoršenie zdravotného stavu? Môžu to byť alergie na sezónu, ktorým sa dá vyhnúť aj tak, že posilníte svoju imunitu.


Získať úľavu od alergie môžete tým, že si proti nim vybudujete svoju vlastnú a lepšiu obranu! Pozrite si nasledujúce tipy na posilnenie imunitného systému a s príchodom jari budete mať možno väčší dôvod na úsmev na tvári.

 

 

Najlepšia obrana je zdravý životný štýl

Ak túžite po jednoduchom posilnení imunity, vďaka ktorej získa telo väčšiu silu odolávať vplyvom prostredia, je vhodné začať zdravým životným štýlom. Aj ten najcitlivejší organizmus bude na tom omnoho lepšie, ak si budete dávať lepší pozor na výber zdravej stravy, ktorú doplníte o pravidelnú dávku primeranej fyzickej aktivity. Aj keď vás možno zdravý životný štýl na 100 % neochráni pred všetkými alergiami, môže výrazne eliminovať účinky jej symptómov.

 

 

Vyskúšajte to s Aloe Vera

Spôsobov a rád, ako posilniť imunitu je naozaj niekoľko a je len na vás, ktorý si zvolíte. Často však pri hľadaní zabúdame na prírodu, v ktorej sa skrýva najväčšia prirodzená sila bez vedľajších účinkov.

Už pomerne dávno sa zistilo, že pravé Aloe Vera môže veľmi dobre podporiť imunitu. Vie vplývať na počet bielych krviniek. Obsahuje veľa antioxidantov, takže voľné radikály nemusia mať  na váš organizmus tak výrazný vplyv.

Všetci veľmi dobre tiež vieme, že veľká časť, viac ako 70 % nášho imunitného systému sa nachádza v tráviacom trakte, respektíve v črevách. Aloe obsahuje veľmi veľa vitamínov, ktoré môžu váš organizmus chrániť pred škodlivými baktériami a vírusmi.

 

 

Nezabudnite odbúrať stres

Nie jeden výskum ukázal, že vysoká úroveň stresu môže zhoršiť existujúce alergie, pravdepodobne narušením rovnováhy látok vo vašom tele, ktoré kontrolujú imunitnú odpoveď. To znamená, že ak ste v strese, alergie môžu byť silnejšie.

Skúste si preto nájsť vhodný spôsob meditácie, ktorá vás zbaví nahromadeného stresu a okrem dobrého pocitu a rôznych iných následkov tohto stavu, určite postupne zmiernite príznaky alergie.

 

Vyskúšať môžete aj imunoterapiu, smiech a ovládanie okolia, v ktorom sa najčastejšie nachádzate. Používanie klimatizácie na reguláciu teploty namiesto otvárania okna alebo nosenia ochranných pomôcok, keď musíte byť vonku, je predsa jednoduché a umožní vám fungovať v náročnom prostredí aj bez veľkých obmedzení.

 

Zdroj obrázka: Brian A Jackson/Shutterstock.com

Kategória: Zdravie