Pre zdravie aj na maškrtenie v bio kvalite po celý rok
Pre zdravie aj na maškrtenie v bio kvalite po celý rok

Koncom leta a na jeseň ešte stále rastie dosť darov prírody, ktoré môžeme okrem okamžitej konzumácie využiť aj neskôr počas roka, stačí ich usušiť. Jablká, šípky aj iné bylinky, huby či slivky, chutné na zahryznutie nás počkajú v špajze či komore, aby sme z nich mali osoh kedykoľvek v roku. Práve sušenie je stáročiami osvedčená technika konzervovania potravín, ktorú poznali už starí Egypťania. 


V takto zakonzervovaných kúskoch ovocia i zeleniny sa uchová veľké množstvo vitamínov, minerálov, stopových látok aj vlákniny, a to všetko bez použitia chémie či konzervačných látok. V pohodlí domova si tak môžeme pripraviť chutné jednohubky v bio kvalite. Ak usušené kúsky opätovne namočíme do vody, získame základ na prípravu výborných omáčok, prívarkov, šalátov či polievok aj počas tuhej zimy.

 

 

Naším tipom na šikovný spotrebič je sušička potravínOrava SU-102Jednoducho sa ovláda stlačením jedného gombíka, s možnosťou regulovať teplotu prúdiaceho vzduchu počas sušenia od 35 do 70 stupňov Celzia. Kúsky jabĺčok, banánu, citrusov, mrkvy, byliniek či vlastnoručne natrhaných hríbov navrstvíme na 5 mriežok, ktoré sú k sušičke pribalené. Ak si dokúpime ešte ďalšie 2 mriežky, sušenie zdravých pochutín môžeme doma zahájiť vo veľkom. Orava SU-102 má príkon len 230 W a v manuáli na používanie výrobku sú uvedené cenné rady, ako sa stať majstrom domáceho sušenia potravín. Na nezaplatenie je aj praktický receptár, ktorý nám ukáže nové možnosti využitia sušenej zeleniny či ovocia v kuchyni. Orava SU-102, ktorá je zhovená v šikovnom dizajne s takmer štvorcovým pôdorysom pre šetrenie miesta na stole či pracovnej doske, môže byť vaša za 44,90 eur.

www.orava.eu

 

Súťažná otázka: S akým počtom mriežok na sušenie sa predáva Orava SU-102?
Za správnu odpoveď jedne z vás získa sušičku potravín Orava SU-102.
Kategória: Súťaže