Pôst na ženský spôsob. Spaľujte tuky a chudnite!
Autor: Milan Buno
Pôst na ženský spôsob. Spaľujte tuky a chudnite!

„Dr. Mindy Pelzová ponúka skvelé rady v čase, keď všetci hľadáme spôsob, ako si zlepšiť zdravie a vitalitu. Táto kniha je o pôste, no ani zďaleka nie len o ňom. Je o našom ženstve, o zdraví a o našom živote,“ napísala Marianne Williamsonová, autorka bestsellerov New York Times.


 

Pravidelný pôst prispieva k zlepšeniu celkového zdravotného stavu, ale ženský organizmus funguje inak ako mužský. Pôst na ženský spôsob je príručka od známej odborníčky Dr. Mindy Pelzovej a je vytvorená špeciálne pre potreby žien na základe ich hormónov a menštruačného cyklu. Zvýšte si energiu, spáľte tuky a udržte svoje hormóny v rovnováhe vďaka liečivej sile pôstu!

 

V knihe nájdete overené stratégie, postupy šité na špecifické ochorenia, tipy na uľahčenie pôstu a nástroje, ktoré autorka využila na pomoc státisícom žien, aby sa im v pôstnom životnom štýle darilo. Knihu som rozdelila na tri časti. Začínam vedeckými poznatkami o pôste a o metabolickom prepínaní. Kľúčom k úspechu je vedieť, prečo je dobré sa postiť,“ vysvetľuje Mindy Pelzová.

 

V knihe sa dozviete:

- ako správne prejsť z celodenného jedenia na prerušovaný pôst (13 – 15 hodín),

- ako sa bezpečne postiť ešte dlhšie (15 – 72 hodín),

- ako načasovať pôst podľa menštruačného cyklu (aj keď cyklus už nemáte),

- ktoré potraviny sú najvhodnejšie po prerušení pôstu na zlepšenie metabolického zdravia.

Ako bonus nájdete v knihe vyše 60 receptov navrhnutých pre dva stravovacie plány, ktoré Dr. Pelzová vytvorila na podporu ženských hormónov, a nájdete tu aj recepty vhodné po prerušení pôstu.

Zatiaľ čo väčšina rád o pôste ponúka univerzálny prístup, ktorý v ženách vyvoláva ďalšie otázky, v knihe Pôst na ženský spôsob sa Dr. Pelzová delí o osvedčené stratégie, postupy a tipy, vďaka ktorým pôst prospieva státisícom žien.

„Kým som nepoznala Dr. Mindy, neviem, či som skutočne verila, že moje telo sa dokáže samo vyliečiť. No dnes v to verím. Nech už čelíte akýmkoľvek výzvam, vedzte, že uzdravenie je možné. Nestane sa tak z večera do rána. Bude sa treba vzdelávať – do čoho sa práve statočne púšťate,“ tvrdí LeAnn Rimesová, speváčka, skladateľka a víťazka Grammy.

 

 

Kategória: Knihy