Problémy s kĺbmi? Pomôže vám inovatívna biologická liečba
Autor: Marek L.
Problémy s kĺbmi? Pomôže vám inovatívna biologická liečba

 

Nielen veci, ktoré denne používame, ale aj naše telá sa vekom opotrebúvajú. Dobre to ilustrujú napríklad kĺby. Problémy s kĺbmi sa nám tak akosi automaticky spájajú s pribúdajúcim vekom. A viesť môžu až k výmene kĺbu.


 

Liečba založená na krvnom deriváte

Keďže výmena kĺbu je nezvratný proces, snahou každého ortopéda je kĺb zachrániť a ak to nie je možné, aspoň čo najviac oddialiť potrebu jeho výmeny. Vynikajúce výsledky v tomto dosahuje ORTOINOVA, súkromná ortopedická ambulancia Bratislava. Artrózu kolien a bedier liečia inovatívnou biologickou liečbou, ktorá významne obmedzuje zápalové a deštrukčné procesy, ktoré prebiehajú priamo v kĺbe.

Táto liečba spočíva v podaní krvného derivátu s obsahom DKK-1 proteínu. Jej výhodou je (okrem účinnosti) aj možnosť kombinácie s kyselinou hyalurónovou. Zatiaľ čo krvný derivát zmierňuje, či dokonca blokuje rozpad chrupky a kĺbových štruktúr, kyselina hyalurónová zmierňuje bolesť a zlepšuje hybnosť kĺbu.

 

Čo je ešte dobré vedieť o tomto druhu liečby?

Derivát sa pripravuje dvojstupňovou extrakciou z krvi pacienta. Ide o časovo a technologicky náročný proces, ale účinok derivátu stojí za to. Pripravený derivát sa injekčne podáva priamo do chorého kĺbu, vďaka čomu ho telo využije prakticky stopercentne. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je hojivý účinok tohto druhu liečby veľmi silný. Spomínaná biologická kyselina hyalurónová sa podáva tiež priamo a obvykle v jednom kroku. Pri napichnutí kĺbu sa pacientovi podá krvný derivát a následne ešte aj kyselina hyalurónová.

Biologická liečba krvným derivátom sa môže opakovať obvykle po 6 – 12 mesiacoch. Keďže ide o liečbu príčiny problémov s kĺbom a nie iba príznakov, ktoré takéto problémy sprevádzajú, môže výrazne predĺžiť čas do potreby prípadnej výmeny kĺbu. A to je aj jej hlavným cieľom, ktorý spoľahlivo napĺňa.

Zdroj obrázka: Autor: RFBSIP/ Stock.adobe.com

Kategória: Aktuality