Ústna sprcha – aj tá patrí k precíznej dentálnej hygiene
Ústna sprcha – aj tá patrí k precíznej dentálnej hygiene

Umývať si zuby len bežnou zubnou kefkou nestačí, na tom sa zhodnú zubár aj dentálny hygienik. V čistiacej výbave by ste mali ma aj medzizubnú kefku, dentálnu niť či škrabku na jazyk. Manipulácia s nimi je však náročná, preto si namiesto nich kúpte ich sofistikovanú náhradu s použitím modernej technológie, ktorá vám dočisťovanie výrazne uľahčí – ústnu sprchu Orava Stomafresh-05


 

Je ideálnou pomocníčkou na každodenné dočisťovanie zubov, ďasien a jazyka pre dospelých aj tínedžerov. Tlakom vody čistí medzizubné priestory a líniu ďasien. Zubný povlak likviduje aj tam, kde je prístup zubnej kefky sťažený, ďasná poriadne vymasíruje a prekrví. Je vhodná aj na čistenie opuchnutých, začervenaných a bolestivých ďasien. Má ergonomicky tvarovanú rukoväť s protišmykovou úpravou pre pohodlné používanie.

 

Štyri režimy čistenia

Prúd vody s tlakom do 9,8 barov je dostatočne silný, avšak šetrný aj na čistenie koruniek, mostíkov, zubných implantátov a aj v prípade, že nosíte zubný strojček. Podľa potreby si môžete vybrať jeden zo štyroch režimov čistenia – štandardný (Normal), pulzný na čistenie medzizubných priestorov (Pulse), jemný na šetrné a citlivé masírovanie ďasien (Soft) a výkonný režim na silnú masáž ďasien (Power). Jednotlivé režimy čistenia prepínate pohodlne jediným tlačidlom. V prípade, že s používaním ústnej sprchy len začínate, odporúča sa používať ako prvý režim Soft.

 

Nabíjateľná, s nádržkou na vodu

Ústna sprcha je vybavená nabíjateľnou batériou, ktorú jednoducho nabijete cez dodávaný USB-C kábel. AC adaptér však nie je súčasťou balenia zariadenia, na nabíjanie však môžete využiť napríklad nabíjačku na mobil, ktorá sa nachádza asi v každej domácnosti. Na jedno dvoj- až štvorhodinové nabitie vydrží ústna sprcha pracovať 60 dní (1 440 hodín). Súčasťou tela tejto dentálnej pomôcky je nádržka na vodu s objemom 310 ml, čo postačuje na jednu minútu dôslednej dentálnej hygieny. Zubári odporúčajú precíznu dentálnu hygienu v trvaní aspoň 2 minút - počas jedného ranného či večerného čistenia si tak nádržku s vodou naplníte dvakrát.  

 

 

Bohaté príslušenstvo aj pre celú rodinu

V balení výrobku nájdete dve štandardné dýzy na čistenie zubov, dve dýzy na čistenie jazyka a jednu dýzu so zubnou kefkou. Ústnu sprchu tak môžete používať aj so svojou láskou, základňa ostáva rovnaká, meníte si len hlavice na ústnu sprchu. Tie si však doma farebne označte. Ak ste napr. štvorčlenná rodina, k Orava Stomafresh-05 si dokúpte ešte kolekciu náhradných hlavíc za 12,90 eur, v ktorej nájdete 2 hlavice na čistenie zubov a 2 hlavice na čistenie jazyka a jednu hlavicu so zubnou kefkou. Jeden spotrebič sa tak postará o dočistenie ústnej dutiny celej rodiny. Pri čistení zubov pomocou hlavice so zubnou kefkou môžete použiť aj zubnú pastu, pri ostatnom čistení môžete do vody v nádržke pridať aj trochu ústnej vody.

 

NÁŠ TIP: Na každodennú dôkladnú dentálnu hygienu použite najprv sonickú zubnú kefku Orava Stomafresh a potom si zuby, ďasná a jazyk dočistite ústnou sprchou Orava Stomafresh-05. Tá môže byť vaša za 42,90 eur.

www.orava.eu

 

Kategória: Novinky