|
||||
![]() Objavte osviežujúcu zmes na báze petržlenu a cesnaku. Je to skutočná vitamínová bomba na posilnenie imunity! Tento jednoduchý a účinný recept vám pomôže vyťažiť maximum z výhod týchto dvoch úžasných ingrediencií.
Postupujte podľa odporúčaní z portálu tainele-naturii.
Petržlenovo – cesnaková zmes je skutočným koncentrátom základných vitamínov a živín. Petržlen je bohatým zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B, vitamínu A, vitamínu K, vitamínu E a minerálov ako draslík, vápnik, fosfor, horčík a železo. Cesnak je na druhej strane známy svojimi silnými antibakteriálnymi a antioxidačnými vlastnosťami.
Recept na liečivú zmes:
Ingrediencie:
2 zväzky petržlenovej vňate 8 strúčikov cesnaku 140 ml olivového oleja pol citróna
Postup:Použite len petržlenovú vňať, bez stonky a nasekajte ju nadrobno alebo použite kuchynský robot. Strúčiky cesnaku pretlačíme alebo nasekáme najemno a zmiešame s petržlenovou vňaťou.
Pridajte olej a soľ a dobre premiešajte ingrediencie. Zmes petržlenu a cesnaku preložíme do pohára a navrch pridáme olej.
Nádobu pevne uzavrite a uložte do chladničky na 2-3 týždne.
Výhody petržlenu sú pozoruhodné. Jeho bohatý obsah vitamínov A a C dáva silný antioxidačný účinok, detoxikuje organizmus, má antialergické, protinádorové a tonizačné vlastnosti pečene. Petržlen stimuluje činnosť žlčníka, splavuje sekréty, upokojuje hladké svalstvo čriev, žalúdka a priedušiek, posilňuje imunitný systém a regeneruje cievnu stenu.
Má aj afrodiziakálne účinky, udržuje pružnosť ciev a napomáha správnemu fungovaniu pohlavnej sústavy. Petržlen nielenže inhibuje zápalové procesy, ale má aj antirachitickú, antiskorbutické, vermifugné a diuretické vlastnosti.
Neutralizuje aj následky otravy tabakom, alkoholom či spracovanými potravinami a obsahuje prchavé oleje s protinádorovým účinkom.
Konzumovaný surový alebo vo forme nálevov a odvarov je petržlen účinný pri liečbe:
Petržlen obsahuje viac železa ako špenát a viac fluoridu ako ktorákoľvek iná potravina, čím pomáha udržiavať silné zuby a kosti. S vysokým obsahom bielkovín poskytuje zväzok petržlenu viac bielkovín ako 2 vajcia, vďaka čomu je spoľahlivým spojencom v zoštíhlení pása. Okrem toho pomáha znížiť chuť do jedla.
Listy a stonky petržlenu pomáhajú neutralizovať a odstraňovať toxíny z tela a sú účinné pri liečbe ochorení pečene, vrátane cirhózy alebo hepatitídy, vďaka svojim antimikrobiálnym a antivírusovým vlastnostiam. Okrem toho, vďaka svojej vynikajúcej antioxidačnej kapacite, denná konzumácia petržlenovej šťavy trikrát denne, po 20 ml spolu s inými prírodnými šťavami, významne prispieva k liečbe rakoviny. Čerstvá petržlenová šťava sa môže konzumovať počas cytostatickej liečby, čím pomáha znižovať vedľajšie účinky liekov a ničiť rakovinové bunky.
Veľa zdravia! |
||||
|