|
||||
Ponúkame vám tip na jeden z najlepších spôsobov, ako uchovať paradajky na zimu. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších metód na dlhodobé skladovanie zeleniny. Výnimočný recept na domáce nakladané paradajky z youtube kanála Schneller Koch.
Potrebujeme:(objem pohára 1,5 l) 2,3 kg paradajok 6-7 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na jeden pohár) zväzok kôpru zväzok petržlenovej vňate 400-450 g cibule zrnká čierneho korenia vriacu vodu 2 ČL soli na jednu nádobu (18 g)
2,5 PL kryštálového cukru
1 PL rafinovaného oleja bez zápachu 25 ml 9% octu (na jeden pohár)
Postup:Paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Vložíme do hlbokej misky. Cesnakový strúčik prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Kôpor a petržlenovú vňať na drobno nakrájame. Cibuľu nakrájame na plátky. Poháre a viečka vysterilizujeme. Na dno pohára pridáme jeden nakrájaný strúčik cesnaku a zrnká čierneho korenia.
Ďalej vložíme vňať a paradajky.
Pridáme vrstvu cibule, ďalší strúčik cesnaku a vňať.
Nakoniec pridáme poslednú vrstvu paradajok, cibule a vňate. Rovnako naplníme aj zvyšné poháre. V hrnci prevaríme vodu a vriacu ju nalejeme do pohárov. Poháre uzavrieme viečkami a necháme 15 minút pôsobiť, aby sa obsah zohrial. Po 15-ich minútach cez sitko precedíme tekutinu do hrnca. Do zálievky pridáme soľ, cukor a olej.
Premiešame, hrniec prekryjeme a privedieme do varu. Do každého pohára pridáme ocot a zalejeme vriacou zálievkou. Poháre pevne uzavrieme a otočíme hore dnom, aby sme sa uistili, že sú dobre utiahnuté. Potom poháre prikryjeme teplou dekou a necháme úplne vychladnúť. Nakladaný šalát môžeme uchovávať pri izbovej teplote jeden rok. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! |
||||
|